Maak uw woning fotoklaar 📸

20 November 2020

Elke maand zetten we een medewerker van ons kantoor in de kijker. Deze maand is het de beurt aan onze marketing – en communicatieverantwoordelijke Laura. Dagelijks zorgt ze er voor dat de panden van Immo Delbecque zo zichtbaar mogelijk zijn, zowel online als offline. Ook het maken van advertenties, onderhouden van de website en grafisch werk maken deel uit van haar takenpakket. Laura geeft jou in onderstaand artikel uitleg over het belang van foto’s bij de verkoop of verhuur van een woning en geeft enkele tips om je woning voor te bereiden op een fotoreportage van Immo Delbecque.

 

Hoe bereid ik mijn pand het best voor op een fotoreportage?

Eén van de belangrijkste tools bij het verkopen/verhuren van een woning/appartement zijn goede en professionele foto’s. Wanneer wij jouw woning via verschillende kanalen verspreiden (portaalsites, eigen website, advertenties, sociale media,…) zijn de foto’s de eerste indruk die een mogelijke koper/huurder krijgt. En zoals vaak gezegd wordt: you never get a second chance to make a first impression. Het is dus van groot belang dat er veel tijd en energie in goede foto’s gestoken wordt. Naast een goede camera, goede belichting en een professioneel oog, vraagt de woning zelf ook een beetje aandacht. Het is namelijk de bedoeling dat kandidaat-kopers/huurders zich kunnen inbeelden dat dit hun nieuwe thuis wordt. Om zoveel mogelijk afleiding te vermijden, is het dus belangrijk dat de woning opgeruimd en netjes is. Ook het toevoegen van ‘warme’ en ‘huiselijke’ elementen zorgen ervoor dat de kandidaat-kopers/huurders zich beter hun ‘nieuwe thuis’ kunnen inbeelden. Hieronder geef ik je graag een aantal tips & tricks om jouw woning zo goed mogelijk voor te bereiden!

 

Opgeruimd staat netjes

  • Schakel de televisie en andere beeldschermen uit, dit kan heel erg afleiden van de ruimte zelf.

 

  • Haal zoveel mogelijk overbodige en persoonlijke spullen weg. Zorg ook dat er niet te veel op de vensterbanken staat.

 

  • In de keuken is het belangrijk om alle schoteldoeken, handdoeken, sponsjes, afval en afwas op te ruimen.

  • Ook in de badkamer is het aangeraden om wasmanden, handdoeken en badjassen weg te halen.

Het aankleden van de woning

  • Het kan leuk zijn om verse bloemen in huis te halen. Dit zorgt voor meer kleur en een huiselijke sfeer waardoor kandidaat-kopers/huurders meteen een goed gevoel krijgen bij de woning.

  • Probeer de woning zo warm mogelijk aan te kleden. Steek de open haard aan, laat kaarsjes branden of voeg een tapijt toe.

  • In de keuken kan je een fruitschaal met vers fruit neerzetten. Dit zorgt opnieuw voor kleur en een huiselijke sfeer.

Wanneer één van onze makelaars jouw woning komt fotograferen zal hij of zij jou hier uiteraard in begeleiden. Op voorhand krijg je een brochure mee waarin alles in detail aangehaald wordt. Indien nodig, zal de makelaar ter plaatste vragen om een aantal zaken te verplaatsen. Zo kunt u er op vertrouwen dat alles zo goed mogelijk in beeld gebracht wordt.

 

Na het maken van de foto’s worden deze ook nog bewerkt. Hierbij is het niet de bedoeling dat de woning onherkenbaar wordt, maar wel om de voorstelling van de werkelijkheid te versterken. Zo worden de foto’s recht gezet, opgelicht en een tikkeltje warmer gemaakt.

Indien gewenst, zorgen wij naast de foto’s ook voor een 360° tour door je woning of een video. Wanneer het beeldmateriaal tiptop in orde is, wordt het pand verspreid op sociale media, portaalsites, onze eigen website en advertenties. Onze makelaars contacteren de klanten uit hun database die mogelijks interesse hebben en plannen plaatsbezoeken in. Op deze manier doen we er alles aan om jouw woning of appartement op een zo vlot mogelijke manier te verkopen/verhuren!

 

Wil je ook jouw woning of appartement via Immo Delbecque te verkopen/verhuren? Contacteer ons dan snel, wij geven  graag meer uitleg en begeleiden je op een professionele manier bij dit hele proces.

📞 050 45 03 45

📧 info@immodelbecque.be