5 redenen om in of rond Brugge te wonen! 😍

22 January 2020

Brugge is enorm populair onder  toeristen, jaarlijks telt de stad ongeveer 8,3 miljoen bezoekers. Het is duidelijk dat de schoonheid van deze stad geapprecieerd wordt, maar waarom zou je er voor kiezen om hier te wonen? Wij geven jou 5 goeie redenen om voor Brugge te kiezen als thuisbasis. Kunnen wij jou overtuigen?

1. Romantiek alom 

In 2015 is Brugge verkozen tot een van de meest romantische steden ter wereld. Als je nog maar even door de stad loop, dan merk je al snel waarom dit het geval is. Brugge heeft een middeleeuwse uitstraling, smalle en gezellige straatjes, water rondom de stad en een sfeervolle verlichting in de avond. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Er zijn dan ook heel wat romantische activiteiten te doen, denk maar aan een boottocht op de reien, een wandeling op de Bonifaciusbrug, stadstoer met paard en kar, wandelen in het Minnewaterpark en nog zoveel meer!

2. Rijke geschiedenis

Het meest bijzondere aan Brugge is misschien wel zijn rijke geschiedenis. In 2000 werd de stad erkend als werelderfgoed door UNESCO. Brugge was in de middeleeuwen het kruispunt van de Europese wereldhandel. De oude panden en het middeleeuwse stadsweefsel werden door de eeuwen heen zorgvuldig in stand gehouden. Daarnaast heeft het ook een indrukwekkende museale collectie, waarvan de Vlaamse Primitieven de belangrijkste zijn. Op vlak van immaterieel erfgoed heeft Brugge ook heel wat te bieden. Denk maar aan de Heilig-Bloedprocessie, de Blindekensprocessie en de muzikale tradities. Kortom, Brugge is een waar paradijs voor de meerwaardezoeker.

3. Een culinair metropool

 

Brugge wordt gezien als een van de gastronomische centra van Europa. Twee gereputeerde Brugse scholen (Spermalie en Ter Groene Poorte) leiden culinair talent op. De stad zet zichzelf dan ook op de kaart met een indrukwekkende lijst van toprestaurants. Niet minder dan 35 Brugse chefs worden aanbevolen door Michelin, GaultMillau en Bib Gourmand. Naast deze gastronomische restaurants staat Brugge ook bekend voor zijn chocolade en bier. Er zijn maar liefst meer dan 120 chocoladewinkels en  heel wat bekende biercafés  zoals De Garre en Brouwerij De Halve Maan.

4. Goed bereikbaar

 

Brugge heeft een unieke geografische ligging.  De grote troef is de centrale ligging tussen onze buurlanden, die allemaal in slechts enkele uren te bereiken zijn. Door de goede verbinding met de autosnelwegen (E40, E403 en A11) ben je in een mum van tijd zowel aan de kust als in het binnenland. Ook met het openbaar vervoer geraak je overal gemakkelijk, want het station van Brugge ligt op een steenworp van het stadscentrum. Daarnaast liggen in  het centrum een 15-tal middelbare scholen, een aantal basisscholen en enkele hogescholen (Vives en HOWEST).

5. Regio met toekomst!

 

Het stadsbestuur is van plan om de komende 6 jaar minstens 306 miljoen euro te investeren in de stad en de Bruggelingen. Hierbij staan een nieuw museum en congrescentrum op de agenda. Ook wordt er geïnvesteerd in pleinen, groen en stadsvernieuwing. Daarnaast wordt aandacht besteed aan onderwijs, preventie, sensibilisering en maatschappelijk werk. Verder is diversiteit en sportinfrastructuur belangrijk voor de toekomst van Brugge!


Helemaal overtuigd om in Brugge of omstreken te komen wonen? Aarzel dan niet om onze website te raadplegen en misschien kom jij wel je droomhuis/appartement tegen. Voor hulp bij deze zoektocht kan je altijd bij ons terecht! 

📞050 45 03 45

📧 info@immodelbecque.be