3 interessante updates in een bestaand appartementsgebouw

14 June 2019

Immo Delbecque hecht veel belang aan comfort, veiligheid en energiezuinigheid voor de bewoners in een gebouw. Als syndicus van gebouwen in mede-eigendom en daarnaast ook beheerder van privatieve eigendommen komen deze onderwerpen veel ter sprake. Samen met mede-eigenaars en bewoners gaan we op zoek naar de mogelijkheden. Onderstaande 3 updates kunnen in moderne tijden bijvoorbeeld vaak een meerwaarde bieden.

 

Bringme box

U krijgt een bericht dat uw postpakket vandaag zal worden geleverd, maar u bent op dat moment nog op uw werk of niet thuis. De koeriers moeten dus hopeloos op zoek naar een manier om de bestelling achter te laten. Dit gebeurt dan ofwel via de buren, ofwel plaatsen ze het pakketje in de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Niet echt de beste oplossing voor u.

De slimme brievenbussen van Bringme Box bestaan uit vakken van verschillende groottes. Deze vergemakkelijken de manier van samenleven in een mede-eigendom. De postbode plaats het pakketje in de brievenbus en u wordt via de app op de hoogte gebracht van de levering. Wanneer u terug thuis komt kunt u met uw gsm het pakketje uit de brievenbus halen.

Super handig toch? Net daarom zal men dit concept bijvoorbeeld in ons nieuwe en energiezuinige project Sandweghe voorzien!
Meer info over deze bringme-box vind je hier.

 

Zonnepanelen zorgen voor lagere energiefactuur

Zonnepanelen kunnen gebruikt worden om de kosten van de gemene delen te drukken.  Dit is dus erg interessant voor de portemonnee wanneer u bewoner bent van een appartement.  Als eigenaar-verhuurder kan het een belangrijke meerwaarde zijn om goede kandidaten aan te trekken. Wanneer huurders door deze investering minder kosten hebben op het einde van de rit, wordt dit als een belangrijke meerwaarde gezien bij de keuze van een appartement. Daarbij blijft ‘een steentje bijdragen’ aan een energiezuinige planeer steeds een ‘hot topic’.

 

Overschakelen op LED-verlichting een goed idee?

Bij het overschakelen naar LED-verlichting gebruik je gemiddeld slechts ongeveer 20% energie tegenover de traditionele verlichting. Meestal constateren wij als syndicus/beheerder dat deze investering in dit kader in een 2-tal jaar is terugverdiend. Daarnaast is er nog een grote besparing aangezien LED-lampen een stuk minder vervangen moeten worden. Ander belangrijk voordeel is dat er bij het inschakelen meteen 100% verlichting is.  Deze investering is dus zeker het overwegen waard!

 

Benieuwd naar andere interessante updates voor uw mede-eigendom? Neem gerust contact op met Immo Delbecque voor verder begeleiding van uw eigendom(men)!