Tip van de maand: interieur wrapping

09 December 2020

Iedere maand delen we een leuke tip over vastgoed, interieur of wonen in het algemeen. Deze maand hebben we het over een interieur wrap. Ontdek snel wat dit is en waarom het misschien wel ideaal is voor jouw interieur!

Wat is een interieur wrap?

Gelijkaardig aan een carwrap, is een interieur wrap een soort sticker of folie dat over de elementen in je interieur aangebracht wordt. Dit kan bijvoorbeeld bij een volledige keuken gedaan worden, maar ook bij een apart meubelstuk. Door een wrap te gebruiken kan je een oude keuken of badkamer weer helemaal als nieuw laten lijken zonder dat er zware verbouwingen aan te pas komen. Vaak is deze optie veel goedkoper dan een renovatie. De folies/stickers zijn verkrijgbaar in oneindig veel verschillende afwerkingen en kleuren (soorten hout imitaties, metaal, leer, marmer, natuursteen, …)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen

Een interieur wrap is ideaal voor het tijdelijk veranderen van de uitstraling van je interieur. Ook wanneer verven en behangen niet mogelijk of toegestaan is kan een interieur wrap een oplossing bieden. Het grootste voordeel bij wrapping is dus dat het originele onbeschadigd blijft. De oorspronkelijke keuken, apparaten en meubels kunnen perfect op hun plek blijven!

 

Verschillende mogelijkheden

Interieur wraps zijn vooral populair bij keukens. In de keuken kan er al snel sprake zijn van lakschade op keukenkastjes. Dit kan makkelijk herstelt worden door de keukenkastjes te wrappen. Ook wanneer het kleur van de keuken niet meer in je huidige interieur past, is wrapping ideaal!

 

Ook in de badkamer is wrapping mogelijk. Het materiaal van de wrap is van hoge kwaliteit en maakt ook dat de folie in een vochtige omgeving kan blijven zitten.

 

Losse meubels zoals bureaus, tafels en televisiemeubels worden vaak vernieuwd aan de hand van een interieur wrap. De meubels krijgen een nieuwe look & feel waardoor het kopen van nieuwe meubels onnodig wordt. Ook is het mogelijk om onderdelen van meubels te vernieuwen zonder dat de rest van het meubelstuk niet beschadigd wordt. Duurzaam en goed voor de portemonnee dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was onze tip van de maand! Ben jij al helemaal enthousiast om jouw interieur deze winter een nieuwe look & feel te geven met een interieur wrap?