5 tips voor de perfecte staycation ☀

21 July 2020

Aangezien corona nog steeds om elke hoek loert is het niet vanzelfsprekend dat we deze zomer massaal op reis gaan. Maar je hoeft niet per se op reis te gaan om een ontspannende en zalige vakantie te hebben! De staycation wordt steeds populairder en dat horen we graag. Wij vinden het heel erg belangrijk dat jouw huis een plek is waar je tot rust komt. De clue van de perfecte staycation is je woonplaats bekijken door de ogen van een toerist. Als je dit doet zal je merken dat er heel wat te beleven valt in je eigen omgeving. Vakantie is zo leuk omdat het je routine doorbreekt. Als je thuis blijf is het makkelijk om te hervallen in die dagelijkse sleur. Met onderstaande tips houd je een succesvolle staycation en kan je straks weer helemaal ontspannen aan het werk!

 

1. Vakantie = luieren op het strand
Ook in jouw eigen tuin, balkon of dakterras kun je dat zalige Ibiza-gevoel creëren. Zorg voor lekker veel planten, lichtjes, vrolijke kussens, parasols en ligstoelen. Zo kan je voor een klein prijsje je eigen paradijs creëren. Maak dit compleet met rustige muziek en je kan intens genieten vanuit je eigen (veilige) huis.

Foto: Fonq

2. Vacation calories don’t count
Één van de beste dingen op vakantie is toch wel het eten 🤤. Maar je hoeft niet per sé in Italië te zijn om een lekkere pizza te eten. Maak er een prioriteit van om verschillende gerechten uit te proberen zodat jouw vakantie toch speciaal aanvoelt. Ga eens meer op restaurant en maak van elke maaltijd een feestje.

 

3. But first, cocktails
Niets schreeuwt meer zomer dan op een zonnig terrasje een lekkere cocktail drinken. Gelukkig kan je deze ook zelf maken en is het vaak makkelijker dan je denkt! Maak de lekkerste cocktails van jouw droombestemming! Hier alvast een lijst van bestemmingen waarbij je met bijhorende cocktail van kan wegdromen:

  • Mojito: Cuba
  • Bellini: Italië
  • Margarita: Mexi
  • Moscow Mule: New York

 

4. Niet werken of klussen!
Hoewel het zeer verleidelijk is om die lang uitgestelde klusjes eindelijk eens aan te pakken, of eindelijk je overvolle kleerkast uit te ruimen, doe dit niet! Op reis zou je dit ook niet doen en het is belangrijk dat ook je staycation aanvoelt als een echte vakantie. Probeer zoveel mogelijk te relaxen en je niet bezig te houden met de dagelijkse dingen.

 

5. Brugge = Venetië van het Noorden

Wij zijn helemaal fan van Brugge (klik hier  om te weten te komen waarom jij in Brugge moet komen wonen!), en daarbij nog heel wat andere mensen in de wereld. Brugge heeft niet voor niets 8,3 miljoen bezoekers per jaar. We mogen van geluk spreken dat onze staycation in zo’n prachtige historische stad kan plaatsvinden. Maak een wandeling door de gezellige en smalle straatjes, ontdek de talrijke parken of geniet langs de reien van de prachtige zwanen. Ook op vlak van eten zal je hier je draai wel vinden.

 

Heb jij nog hulp nodig om de perfecte locatie te vinden om jouw staycation door te brengen? Immo Delbecque helpt jou graag verder in jouw zoektocht naar een droomwoning. Want geloof ons, eens je die droomwoning gevonden hebt zullen verre vakanties overbodig worden! 🏡☀😍

📞 050 45 03 45

📧 info@immodelbecque.be