Stad Brugge deelt opknappremies uit tot €5.000

07 September 2017

Eigenaar of huurder van een appartement of woning in de regio Brugge? Immo Delbecque helpt u graag verifiëren of u in aanmerking komt voor deze interessante opknappremie!

1.Wie ontvangt een premie?

Om de woonkwaliteit van de Brugse woningen en appartementen die ouder zijn dan 40 jaar te verbeteren op vlak van comfort, gezondheid en veiligheid  deelt Stad Brugge opknappremies uit.

Als u als eigenaar of huurder voldoet aan volgende voorwaarden, kan u genieten van een interessante premie:

2.Welke opknappremie?

Bij een KI tot en met 745 euro krijgt u, als eigenaar, een premie van 50%. Bij een hoger KI (tot €1100) heeft u recht op een premie van 30%. De absolute maximumpremie per 10 jaar staat op €5.000.

3.Welke werken komen in aanmerking?

De opknapwerken die in aanmerking komen zijn verdeeld over 4 categorieën en hebben elk hun eigen maximumpremie:

a) Voor extra wooncomfort zoals sanitair, bekabeling, dakbedekking, geluidsisolatie etc. kan u een maximumpremie ontvangen van €3.000.
b) Op vlak van gezondheid en veiligheid kan u via preventie van koolstofmonoxide of bestrijding van schimmels, vocht, huiszwam, inbraak en kindvriendelijke maatregelen een premie krijgen tot €1.000.
c) Door werken die de duurzaamheid van uw woning verbeteren via hemelwaterbeheer of isolatie van het woonschil kan u een maximum premie ontvangen van €2.500.
d) Indien uw pand wordt omgevormd tot een buurtwinkel met woonst, is een premie van maximum € 5.000 mogelijk!

4.Belangrijke voorwaarden voor deze premies

Om beroep te doen op deze premie mag u vijf jaar na de toekenning van een premie het eigendom niet verkopen én mag men bij het verhuren van het eigendom de basishuurprijs niet verhogen. Indexatie van de huurprijs is hier wel toegestaan. Indien men dit wél doet moeten de in de laatste vijf jaar toegekende premies terugbetaald worden.

5.Ook een interessante premie voor appartementen!

Ook als eigenaar van een appartement kan u nu een premie-aanvraag indienen voor werken aan de gemene delen van een appartementsgebouw (bij dak-en gevelisolatie). Bij berekening van deze premie wordt het aanvaard factuurbedrag verdeeld over de woonentiteiten/eigenaars a.d.h.v. hun aandeel in de gemene delen. De voorwaarden om een premie te krijgen geldt ook hier per individuele eigenaar. Als syndicus van uw gebouw gaan wij graag samen met de eigenaars na wie in aanmerking komt voor deze interessante opknappremies.

6.Wat als mijn werken reeds zijn uitgevoerd?

Men kan steeds premies aanvragen tot 3 jaar terug. Deze premie is geldig vanaf maart 2016, indien de werken na deze opstart van de premie werden uitgevoerd, komt u in aanmerking.

7.Immo Delbecque adviseert u graag.

Als rentemeester/beheerder maakt Immo Delbecque ook graag het premiedossier op voor eigenaars-verhuurders die in aanmerking komen voor deze premie.
Verdere vragen over deze premies en/of het beheer van uw eigendommen? Kom gerust even langs, of stuur een mail, ons team helpt u graag verder!