Brugge - Karaktervolle / historische herenwoning vlakbij Spinolarei te Brugge.

€ 425.000

Brugge - Karaktervolle / historische herenwoning vlakbij Spinolarei te Brugge.

Deze statige herenwoning met trapgevel en 3 traveeën ( dateert uit de 16de eeuw) is gelegen in één van de meest pittoreske straten in hartje Brugge die grenst aan de Spinolarei/Spiegelrei. Dit pand is gekend als de “De Bodemloze Mande” en is van historische waarde. De woning werd door de huidige eigenaar volledig gestripped waarbij tal van ‘authentieke’ / ‘bouwkundige’ elementen (schouwen, gebintes, laatgotische nissen) tevoorschijn kwamen hetgeen zorgt voor een unieke beleving die het uitzonderlijke karakter van de woning accentueren. Momenteel staat het huis renovatieklaar en bruist het van potentieel inzake indeling, afwerking, … . Een ‘blanco blad’ met leuke elementen, waar een nieuwe eigenaar zijn inspiratie kan laten botvieren.
Er werden reeds recent offertes opgemaakt mbt. de renovatie hetgeen een indicatie geeft omtrent het totale kostenplaatje. ( in te kijken bij ons op het kantoor). Het huis kan gerenoveerd worden aan 6% BTW en voor eigen/enige woonst aangekocht worden aan 6% registratierechten!!
Voorheen was de woning als volgt ingedeeld: inkomhal, gezellige leefruimte die achteraan overging in een halfopen keuken, van waaruit men tevens toegang had tot de ruime (en eeuwenoude) kelder. Op het verdiep bevonden zich 2 mooie slaapkamers en een badkamer, en is er ook toegang tot het fraaie terras met leuke zichten. Op de tweede verdieping bevindt zich de 3de kamer en een ruime zolder die heel wat potentieel bood als extra slaapkamers en/of polyvalente ruimte. Het huis beschikt tevens over een buitenruimte waarbij een leuke stadstuin kan gecreëerd worden als verlengstuk van de leefruimte op het gelijkvloers en/of dakterras vanop het eerste verdiep waar je volop kunt genieten van rust en stilte.
Contacteer ons snel voor een bezoek aan dit veelbelovende pand: www.immodelbecque.be !Straat
Koningstraat
Nr
8
Gemeente
Brugge

Renovatiejaar
1977
Kadastraal inkomen
€ 510
Referentie
2865

Korte samenvatting

Bewoonbare opp
162m2
Perceeloppervlakte
70m2
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1

Specifiek

EPC Index
723.00 KWh
EPC Certificaat Nr
20181028-0002103566-1

Stedenbouwkundige vergunning
Ja
Verkavelingsvergunning
Nee
Voorkooprecht
Nee
Rechterlijke beslissing
Nee
Beschermd erfgoed
Geïnventariseerd
Overstromingsgebied
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met een culturele, historische en/of esthetische waarde

Straat
Koningstraat
Nr
8
Gemeente
Brugge