Wat zijn de functionaliteiten van Dobby?

Vlotte communicatie met de synicus

Dobby is de mobiele app en website waarmee je als mede-eigenaars rechtstreeks in contact blijven met de syndicus. Via meldingen en notificaties blijf je live op de hoogte van de huidige problemen en herstellingen in het gebouw. Ook kan je zelf eenvoudig een nieuw defect melden en een foto of document toevoegen ter verduidelijking. 

Op elk toestel

Smartphone, tablet, laptop of pc? Jij beslist. De digitale assistent Dobby is er voor elk type gebruiker. 

Historiek verzonden items raadplegen

Je krijgt telkens een overzicht van de historiek van verzonden briefwisseling met bijlages. Provisieopvragingen, uitnodigingen, brieven... alle informatie van het gebouw is vanaf nu steeds beschikbaar binnen handbereik. 

Documenten en rekeningen delen

Zijn er belangrijke gebouwgerelateerde documenten die je snel nodig hebt? Ze zijn altijd beschikbaar via het platform. Ook je persoonlijke balans en openstaande saldo kan je zien op Dobby. Via notificaties krijg je automatisch een herinnering van openstaande betalingen. 

Informatie over jouw eigendom

Ben je in het bezit van een appartement? Via Dobby consulteer je telkens de correcte informatie over jouw eigendom. Een nieuwe huurder kan je vanaf nu zelf signaleren via de app zodat de samenwerking met de syndicus alleen maar efficiënter verloopt. 

Nog geen account op Dobby? Lees hier hoe je aan de slag gaat.