Digitaal vergaderen met Dobby

Vergader mee met de toekomst door fysieke algemene vergaderingen te combineren met de mobiele app of het web. We gebruiken Dobby voor authenticatie, stemmen en agendapunten bij te houden. Dus gedaan met stembrieven, kruisjes, inscannen en terugsturen.

Ben je op zoek naar een uitgebreide handleiding van de digitale vergadering? Lees dan verder en bekijk onze demo vergadering.

Navigeren naar de vergadering

Open het menu en ga naar vergaderingen. Selecteer hier de vergadering waaraan je wenst deel te nemen. Op deze pagina krijg je alvast een overzicht van de agendapunten die behandeld zullen worden. Wanneer de syndicus de vergadering start, druk je onderaan op 'deelnemen'.

Overzicht van de agendapunten

Tijdens de vergadering behoud je steeds het overzicht van de agendapunten. De syndicus heeft de mogelijkheden om het actieve punt aan te duiden. Zo weet je telkens wat er besproken wordt. Wanneer een topic ontgrendeld wordt, kan je doorklikken naar de stemmingspagina en je stem uitbrengen. 

Stemmen tijdens een digitale vergadering

Wanneer je klikt op een agendapunt, zie je bovenaan alle informatie bij het topic. Onderaan krijg je de notulen te zien wanneer de syndicus deze toevoegt. Hier kan je uiteraard ook je stem uitbrengen. Op elk moment kan je terugkeren naar het overzicht om andere topics te bekijken. Hier krijg je ook steeds te zien wat je bij eerdere topics gestemd hebt. Nu dien je enkel te wachten tot de syndicus een volgend agendapunt aanhaalt. Op deze manier doorloop je samen met de syndicus de algemene vergadering.

Beëindigen van de stemmingen

Nadat alle agendapunten gestemd zijn, zal de syndicus de stemming afsluiten. In een beknopt overzicht krijg je de resultaten van de vergadering te zien. Vervolgens wacht je tot de syndicus het document met de notulen beschikbaar stelt ter ondertekening. 

De notulen ondertekenen

Eens de notulen beschikbaar zijn, kan je via de knop onderaan doorgaan naar het ondertekenen. Op deze pagina zie je een overzicht van de besproken notulen op de vergadering. Onderaan heb je de mogelijkheid om deze te ondertekenen. Vergeet nadien niet om op 'notulen ondertekenen' te drukken. 

De vergadering verlaten

De vergadering is nu volledig afgerond en je kan de vergadering verlaten. Veel succes!

Alle functies van de Dobby-app ontdek je hier