De 4 grootste interieurtrends van dit moment op een rij šŸ”

28 February 2020
  1. Duurzaam design

Duurzaamheid is al enige tijd een hot topic. Ā Ook in de design- en interieurwereld wordt er steeds meer waarde gehecht aan duurzaamheid. Dit vertaalt zich in minder meubelen en decoratie met plastiek, meer items uit gerecycleerde en natuurlijke materialen, antiek en tweedehandsspullen. De afkomst en productie van producten wordt voor steeds meer mensen belangrijk, daarnaast wordt er ook gekeken naar de waarden waar het bedrijf achter staat. Zo krijgt massaproductie een steeds negatievere bijklank en wordt er bewust gekozen voor ambacht en handwerk. Dit allesĀ verklaartĀ het succes van ons nieuwbouwproject ‘Sandweghe‘, ook wel het meest duurzame project van Brugge genoemd.Ā  Maar liefst meer dan 75% van de appartementen zijn reeds verkocht. De appartementen van Sandweghe zullen verwarmd worden met de energie die vrijkomt bij de verwerking van huishoudelijk afval, wat goed is voor een besparing van 70 ton CO2Ā per jaar. Zo zijn deze appartementen bijna energie neutraal!

duurzaam interieur

 

  1. Urban Jungle

Onze liefde voor de natuur blijkt groot want kamerplanten worden elk jaar populairder. Vooral de combinatie van kleine en grote potten, lage en hoge exemplaren en planten op een standaard met verschillende niveaus zullen we dit jaar vaak in interieurs terugvinden. Zo wordt er als het ware een echte jungle gecreĆ«erd in je woonkamer. De populairste kamerplanten van dit moment zijn de Strelitzia, de Calathea, de Monstera, de Kentia palm en de Olijfboom. Wie aan planten denkt, denkt aan groen. Dit is dan ook de hoofdkleur van deze trend. ‘Tranquil Dawn’ is tot Levis kleur van het jaar uitgeroepen. Dit is een lichte, groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Deze tint is mooi samen met natuurlijke materialen zoals hout. De urban Jungle trend gaat echter nog verder dan planten en groene tinten. Botanische prints zijn ook helemaal in. Van behang vol met bananenbladeren tot kussens met cactussen of servies met jungle prints op, je kunt ze op verschillende manieren in je huis verwerken.

 

  1. Slim interieur

Smart homes zijn de toekomst! Met de opkomst van Internet Of Things (IOT) wordt het steeds makkelijker om van elk apparaat een ā€˜minicomputerā€™ te maken en het te bedienen met 1 swipe op je smartphone. Deze technologische snufjes verhogen ons wooncomfort en zorgen voor de meest efficiĆ«nte oplossingen. Dit hoeft echter niet een stijlvol en strak interieur in de weg te staan. Denk maar aan smart lampen die instant sfeer creĆ«ren, een ā€˜slim schilderijā€™ waarbij je op elk moment kan kiezen welk kunstwerk aan je muur hangt, slimme gordijnen, smart speakers, ā€¦. Alles is bijna mogelijk en het is dan ook leuk om deze technologieĆ«n op de voet te volgen!

 

  1. Fluweel

Dankzij zijn luxueuze uitstraling kan fluweel elke ruimte een koninklijk karakter geven. Zowel in een industrieel als in een Scandinavisch interieur past deze stofĀ want het zorgt ervoor dat het geheel zachter wordt. Van gordijnen en kussens tot zetels en stoelen, fluweel komt in elke vorm voor. Kortom het geeft je interieur een stijlvol karakter.Ā Deze trend valt goed te combineren metĀ lichte houtsoorten,Ā dit zorgt ervoor dat er een balans gecreĆ«erd wordt in jouw woning!