De meest unieke huizen ter wereld ūüĆć

18 March 2020

Op deze wereld zijn heel wat speciale en unieke huizen te vinden, de een al mooier dan de ander. Wij zetten een aantal van de meest opvallende huizen op een rijtje. In welk huis zou jij wel willen wonen?

  1. Het glazen huis – Tokyo


Dit glazen huis in Tokyo zou¬† ge√Įnspireerd zijn op hoe onze voorouders in bomen woonden. Elke kleine verdieping stelt een tak voor. De verschillende ruimtes zijn dan ook niet van elkaar afgesloten zodat je op elke ‘tak’ met elkaar¬†kunt praten.¬†Wanneer je naar een andere verdieping gaat, krijg je het gevoel van de ene naar de andere tak te springen. Hoewel je hier¬†prachtige lichtinval hebt, moet je geen privacy verwachten.

 Het smalste huis ter wereld РPolen

 

huizen

The Keret House is, met zijn 1.2 meter breed, het smalste huis ter wereld. De architect van dit huis, Jakub Szczesny, ontdekte een gat tussen 2 gebouwen en wilde er iets nuttigs van maken. Het huis heeft 1 slaapkamer, een badkamer en een keuken. Veel koken zal hier echter niet kunnen, aangezien de koelkast zó klein is dat er enkel 2 blikjes drank in passen.

 

Spiegelhuizen – Itali√ę

Deze 2 magnifieke huizen bevinden zich in Bolzana (Itali√ę) en zijn bedoeld als vakantiehuizen. Door de gigantische spiegels verdwijnen de huizen als het ware in de omgeving wat voor een prachtig beeld zorgt.¬†De regio waarin deze vakantiehuizen zich bevinden is bekend voor zijn prachtige landschappen, voortreffelijke wijnen en talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten.¬† Helemaal overtuigd om hier je volgende vakantie door te brengen? Dan heb je gelukt, want je kan¬†hier je verblijf boeken.

 

Flintstones house – Malibu

unieke huizen

 

Dit huis is bijna een exacte replica van het Flintstones huis uit de populaire cartoon van de jaren ’60. Het huis, met fenomenaal zicht op de Stille Oceaan, is terug te vinden in Californi√ę en zorgt voor een echte ‘trip down memory lane’.¬†In 2014 is dit huis verkocht voor 1.777.777 miljoen dollar.

 

Casa do Penedo¬†–¬† Portugal

unieke huizen

Casa do Penedo werd gebouwd tussen 2 gigantische stenen. Ondanks de prehistorische look van het huis zijn er toch ook traditionele componenten zoals ramen, deuren en een dak aanwezig. Hoewel er geen elektriciteit aanwezig is, gaan de eigenaars vaak op vakantie in deze unieke woning.

 

Kubushuizen – Rotterdam

unieke huizen

In Rotterdam bevinden zich 38 kubusvormige paalwoningen en 13 bedrijfskubussen. Deze werden gebouwd tussen 1982 en 1984. In de jaren ’70 kwam het idee om huizen te bouwen op¬†zuilen, zodat de ruimte onder de bebouwing openbaar kan blijven. Dit was een reactie op het grootschalig en grijs modernisme van de architectuur tijdens wederopbouw na WOII.

 Residential church XL РNederland

 

kerk

Ook in Nederland hebben Zecc architecten een verlaten kerk herbestemd en omgebouwd tot een eengezinswoning. Het doel van dit herbestemmingsproject was om het monument te herwaarderen met zo weinig mogelijk ingrepen. Hierbij wordt het oude en het nieuwe op een prachtige manier met elkaar samengebracht.

 

The nautilus house РMexico

 

Het werk Gaudi en Frank Lloyd Wright waren de inspiratie voor dit huis in de vorm van een schelp. Het ontwerp van het huis is zeer innovatief en gedurfd, de architect noemt dit ‘bio-architectuur’. Het idee dat gebouwen, gebaseerd op de natuurlijke principes van organische vormen, ons terugbrengen naar de lokale geschiedenis, traditie en cultuur, die op hun beurt harmonie met de natuur cre√ęren.