Coronamaatregelen – SYNDIC

30 March 2020

In onderstaand artikel geven wij een overzicht van de meest gestelde vragen omtrent syndic ivm de getroffen maatregelen voor Covid-19. Staat jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Of plan hier een videogesprek in met ons syndicteam.

 

Wanneer zullen de uitgestelde algemene vergaderingen plaatsvinden?

Zolang de maatregelen van de overheid gelden kunnen de algemene vergaderingen niet doorgaan. Ook een schriftelijke behandeling is niet werkbaar, gelet op de leeftijdscurve van de mede-eigenaars en het feit dat syndici daar technisch niet op voorbereid zijn. De algemene vergaderingen moeten na afloop van de crisisperiode (tot nu toe bepaald op 19/04) plaatsvinden binnen de 5 maanden. Tijdens dit uitstel wordt de continuïteit verzekerd: de mandaten van de syndicus en de leden van de raad van mede-eigenaars worden verlengd tot bij de eerstvolgende algemene vergadering. Zij oefenen verder hun bevoegdheden uit, zo veel als mogelijk binnen de geldende voorschriften. Het is voorlopig nog niet geweten of er nog verdere verlengingen van de crisisperiode zullen volgen.

Klik hier voor meer informatie omtrent de algemene vergaderingen.

Kunnen er nog noodzakelijke interventies gebeuren?

Deze activiteiten kunnen nog steeds uitgeoefend worden. Denk hierbij aan interventies in geval van lekken, verstoppingen, elektrische problemen,… Deze verplaatsingen blijven mogelijk mits naleving van de social distancing-regels.

Poetsrichtlijnen voor de gemene delen

Om de hygiëne in appartementsgebouwen te verbeteren werden er poetsrichtlijnen  opgesteld voor de algemene delen.

 

 

BRON: cib.be