Bevolkingsevolutie in Brugge

23 November 2016

Wanneer we investeren in vastgoed in en rond Brugge, zijn we graag op de hoogte van de bevolkingsevolutie in deze regio.
Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem onderzocht de bevolkingsaantallen in de centrumsteden. Belangrijke conclusie hierbij is dat centrumsteden 10,6% gegroeid zijn sinds 2000.
Als makelaar in regio Brugge gingen wij voor u na welke bevolkinsevolutie Brugge heeft doorgemaakt in deze periode.

Over de hele lijn gezien is er een lichte stjiging van de bevolking van Brugge. Brugge ging van 116.246 inwoners in 2000 naar 117.886 inwoners in 2015. Dit betekent een groei van 1,4%.
Na een lichte daling is het opmerkelijk dat Brugge de laatste jaren de trend keerde en opnieuw aangroeit in bevolking. Eén van de redenen hiervoor is mogelijks de realisatie van bijkomende studentenhuisvesting in de West-Vlaamse hoofdstad. We zien namelijk duidelijk een trend dat de (grote) studentensteden blijven aangroeien.

Wat betreft de demografie merken we op dat in vergelijking met andere (centrum)steden  de Brugse bevolking voornamelijk inwoners van hogere leeftijd heeft: 19,2 % van de inwoners is tussen 0 en 19 jaar, 58,2% tussen 20 en 64 jaar, en 22,7% van de inwoners heeft een leeftijd van 65+… En als we zien dat zelf 7,1% van de inwoners een ’80+er’ is, kunnen we zeker samenvatten dat het aangenaam oud worden is in onze Brugse centrumstad!

 

Bovenstaande cijfers tonen aan dat investeren in vastgoed in regio Brugge zeker een goed idee is! Gezien de vele senioren duidelijk graag in Brugge blijven wonen, kunnen wij uiteraard zeker onze serviceflats aanraden! Maar ook de komst van de extra studenten de komende jaren naar onze West-Vlaamse hoofdstad wordt zeker een troef in de toekomst, en zal ervoor zorgen dat ook de jongere bevolking in Brugge zal groeien.

Meer vragen in verband met investeren in regio Brugge? Contacteer ons snel voor een persoonlijke en vrijblijvende afspraak!