5 tips om jouw woning herfstproof te maken šŸ

21 September 2020

DoorĀ de zomerse temperaturen van vorige week waren we het misschienĀ een beetje uit het oog verloren, maar morgen is het officieel de eerste dag van de herfst! Herfst in BelgiĆ« betekentĀ vaak veel regen en wind. Om deze koudere maanden van het jaar met een gerust hart te doorstaan zijn er een aantal zaken aan jouw woning die je best even kunt controleren. Hieronder onze 5 tips om jouw woning herfstproof te maken!

1. Dak controleren

dakpannen

Om te voorkomen dat er lekkages ontstaan, is het belangrijk om vĆ³Ć³r de herfst het dak goed te controleren. Bij een schuin dak check je of alle dakpannen nog op de goede plek liggen. Op een plat dak zorg je ervoor dat bladeren en ander vuil niet op het dak blijven liggen. Wanneer er een ophoping van bladeren en vuil is, blijft het regenwater op het dak staan en kunnen er lekkages ontstaan.

 

2. Windveren repareren & schoonmaken


Een windveer is een afwerkrand aan weerskanten van een pannendak, ter afwerking van de rand van de pannen. De windveer is nodig om de dakbedekking onder de pannen tegen regen, sneeuw en wind te beschermen. Bij houten windveren is het belangrijk om te controleren op houtrot. Wanneer je makkelijk met een schroevendraaier door het hout kunt prikken, is het hout waarschijnlijk aan het rotten en aan vervanging toe.

 

3. Schoorsteen klaar voor gebruik maken

schoorsteen

Herfstweer vraagt naar hetĀ aansteken van de haard. Wanneer de schoorsteen een langere periodeĀ niet gebruiktĀ geweest is, kan het zijn dat ze verstopt is. Om een schoorsteenbrand te vermijden kan deze best even laten controleren dus!

 

4. Laat het gras maar groeien

gras

Tijdens de zomermaanden moet het gras bijna wekelijks afgereden worden, in het najaar hoeft dit niet zo vaak meer. Rijd tegen eind oktober nog de laatste keer het gras af en dan hoef je er niet meer naar te kijken tot na de wintermaanden.

 

5. Zet tuinmeubels en decoratie vast

Voorkom dat tuinmeubelen gaan rondzweven in het herfstige weer en maak ze goed vast of berg ze op tot de volgende zomer.

 


Na het volbrengen van deze klusjes ben je helemaal klaar voor de herfst! Neem er een warme chocomelk en een gezellig dekentje bij, en genieten maar!Ā Wist je trouwens dat wanneer je het beheer van jouw eigendom aan het team van Immo Delbecque toevertrouwt deze klusjes ook deel uitmaken van ons herfst/winter actieplan? Zo kan je er op vertrouwen datĀ jouw eigendom tiptop in orde is om de herfst en winter teĀ trotseren.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren:

šŸ“ž 050 45 03 45

šŸ“§ info@immodelbecque.be