Herbestemmingsproject: “Lofts ‘t Hamerken”

08 November 2019

Op zaterdag 9 november 2019 organiseert Immo Delbecque een opendeurmoment in het loft-project “’t Hamerken” in het Verbrand Nieuwland in het centrum van Brugge.

Brugge is een stad met vele oude en waardevolle gebouwen. Wanneer dergelijke gebouwen  leeg zijn komen te staan,  dient nagedacht te worden door zowel de beleidsmakers als door de huidige eigenaars van deze gebouwen welke “nieuwe functie”  zij kunnen krijgen. Niet overal kan een museum of tentoonstellingsruimte gemaakt worden.

 

Het project  “’t Hamerken” omvat de herbestemming van een prachtig mouterijgebouw tot drie unieke lofts, met een diepgeworteld respect voor het rijke verleden van dit gebouw.

Op de gronden van “De Gouden Boom”, gelegen tussen de Langestraat en het Verbrand Nieuwland, werd namelijk reeds sinds de 15de eeuw bier gebrouwen, en stond deze site in de 18de eeuw bekend als de stokerij en herberg “’t Hamerken”. In 1872 werd de site gekocht door Jules Vanneste, waarna hij de stokerij enkele jaren later omvormde tot een brouwerij.  In 1902 werd het huidige mouterijgebouw opgetrokken, tot men in het jaar 1976 de mouterij heeft stilgelegd. Nadien werd het pand gebruikt als een brouwerijmuseum tot in 2005.

Dergelijke gebouwen vormen een opvallende verschijning in een stadscentrum als dat van Brugge, aangezien vele sporen van oude ambachtelijke en historische activiteiten na de Tweede Wereldoorlog werden uitgewist.

Momenteel wordt dit gebouw dus omgevormd tot drie prachtige lofts, maar waarbij het typerende materiaalwerk (zoals oa. baksteenmetselwerk, hout, gemetste troggewelven tussen profielijzers, gietijzeren kolommen, enz) vanzelfsprekend bewaard werden, en dit in combinatie met de aanwezigheid van tal van oude werktuigen, weekkuipen, enz. die verwerkt werden in de nieuwe lofts. 

 

Als koper zal men de loft volledig kunnen inrichten naar eigen smaak, keuze en budget. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om hier een fantastische woonervaring te creëren.

Op zaterdag 9 november 2019 zijn geïnteresseerden welkom tussen 14u en 16u om een kijkje te nemen.

Ook kan er meer informatie bekomen worden via Immo Delbecque (www.immodelbecque.be of telefonisch via 050 45 03 45)